Какво представлява изписване на бебе от родителното?

Поканили са ви на изписване на бебе от родилното, но си нямате представа какво се очаква от вас? Спокойно, ще ви обясним. Изписването на бебето е празник, в който бебето се запознава със света. Обикновено в деня на изписването всичко става много бързо и колкото и добре да е планирано, няма начин да не настане хаос. И все пак, какво се очаква от вас?

Цветя и бонбони (може и картичка)

По традиция при изписване на бебе всеки поканен подарява цветя на родилката и/или семейството ѝ. Какво представлява изписването? Поканените гости (обикновено са семейството и много близки приятели) изчакват бебето и майката във фоайето на болницата. Там за първи път всички, различни от майката, виждат детето, снимат се, подаряват цветята и бонбоните и всичко останало, което е планирано. Освен цветя и бонбони, прието да подарите и красива тематична картичка – тя ще остане за спомен от първия важен ден в живота на детето.

Не се притеснявайте, ако не ви остане време да обелите 2-3 думи с майката. Тя също е под стрес и това е ново за нея. Покажете ѝ подкрепата си като се усмихвате, колкото и стресирано да се чувствате.

Подарък за новороденото

Много важно е да подготвите подарък за бебето. Какъв да е той? Най-често като подарък при изписване на бебе се избират дрешки или играчки. Ако не сте говорили предварително с майката за това какво ще ѝ бъде от полза, може да се спрете на някой чудесен комплект за изписване.  В детски магазин Комсед ще намерите всичко необходимо за един прекрасен бебешки подарък. Комсед разполага с разнообразни комплекти за новородени, които включват боди, ританки, шапка и ръкавички – всичко необходимо за бебешкия гардероб.

No Comments Yet

Comments are closed