Коледна обич

  С настъпването на Коледните празници започва и обичайното суетене около подаръците  и събирането около трапезата с любимите близки хора. Всяка Коледа, както и на други празници,  които почитаме обикновено забравяме за един много важен и  значим човек и това сме самите ние.

Кога за последно си купихте подарък за Коледа сами? Ако вие сте от малкото хора отишли на пазар за да си купят нещо специално за себе си, то мога да изкажа искрените си поздравления към вас и способността ви да обичате и почитате себе си. Често чуваме напоследък, че любовта към себе си е много важна, но какво наистина правим за да си покажем колко сме си ценни и колко силно се обичаме. Ако аз бих обичала себе си, както обичам детето си или любимия си човек, то аз ще направя и за мен същото, което бих направили за тях, а именно да си купя прекрасен подарък, на който много ще се радвам. Много е важно наистина да разберем от какво голямо значение е собственото ни отношение към себе си, защото другите се отнасят към нас така, както ние се отнасяме сами към себе си. Това, което може да направите сега, още тази Коледа, за себе си и за другите  е да си обещаете, че започвате една нова,  по-пълноценна,  лишена от критика и изпълнена с безусловна любов към себе, си връзка съм собственото си Аз. Не мога да обещая, че ще е лесно, но все пак по Коледа стават чудеса. Ето ви и няколко стъпки с които да започнете:

Спрете да се критикувате и запомнете, че вие винаги правите най-доброто на което сте способни на момента.

Започнете да си правите комплименти, всеки път като ви се отдаде или не ви се отдаде възможност, всеки ден!

Всяка сутрин като станете от леглото, отидете на огледалото, погледнете се в очите и си кажете на глас:“ Обичам те, (името ви)! Ти си толкова прекрасна/ен!

Всяка вечер като си легнете се прегърнете, обвийте ръце около себе си и се прегърнете силно, така, както прегръщате скъп за вас човек.

Запомнете, че когато и само когато обичате истински себе си, тогава вие обичате истински и другите. В противен случай това, което правите е да запълвате празнината в себе си от липсата на себелюбов с любовта на другите. А това е доста опасно, защото колкото и обич да ви дават другите на вас все няма да ви е достатъчно. Една връзка здравословна тогава, когато всеки е центриран в себе си и в същото време споделя общ път с другия в любов, това е пътят на осъзнатата любов.

А вие обичате ли себе си? Направете си Коледен подарък, от вас за вас, защото вие сте си най-важни – Обичайте се! Аз мога да ви помогна да го направите ако се чувствате несигурни или имате нужда от подкрепа и насоки.

No Comments Yet

Comments are closed