Характерни черти на комплексирания мъж

Как да го разпознаете ли? Просто бъдете нащрек за някои „особености“ в характера му.

Нека да започнем малко по-отдалеч. Ясно е, че съвършени хора няма, няма и да има. Вие самите смятате ли, че сте идеални във взаимоотношенията си с близките и приятелите си? Разбира се, че не.

Е, тогава защо съвсем съзнателно се отправяте към безсмислено пътешествие в търсене на принца на бял кон? Това са приказки за деца, не за зрели хора.

Срещате „идеалния мъж“, а сега какво?

И ето, че този съдбовен ден най-накрая настъпи – срещнахте се. Навярно очарователната и загадъчната осанка на непознатия господин ви тегли към него като магнит. Неустоим чар, пленителна усмивка, интересен поглед върху живота – впечатляващо, нали?

Завладява ви мигновено ала въпреки това някак си не можете да се отървете от едно неприятно усещане, че „нещо не е съвсем наред“. Фалшива тревога? Дали?

Често, лъскавата мъжка визия прикрива сериозни недостатъци в характера, които всички ние обичаме да наричаме „комплекси“.

Хубавата кола, модерните дрехи и последният модел телефон говорят за сравнително приличен стандарт на живот. Обикновено, така изглежда масовият „мачо“, ако въобще можем да говорим за съществуването на такова понятие.

Как изглежда връзката с „комплексиран мъж“ ли?

Рано или късно всеки си показва „кирливите ризи“. Мачовците, отговарящи на горните описания, обаче са първенци в това отношение. Стигне ли се до по-задълбочени взаимоотношения работата става напечена, както обичаме да казваме на уличен език.

Първият сблъсък с комплексирания мъж е тежък. Използване на доброто материално състояние с цел потъпкване достойнството на другия е несъмнено очакван сценарий, често лишен от щастлив финал.

 

Бълване на обиди, прехвърляне на вина, безпочвени и дори налудничави обвинения представляват все познати неща на същия онзи пленителен мъж, приковал вниманието ви.

Дали се лекуват комплексите ли?

Надали. Да сте чули за съществуването на лекарство за премахване на недостатъците в характера? Нито пък аз, ала решение все пак има – бягайте.

Никой няма нужда от вечно оплакващ се мъж, който непрекъснато посочва недостатъците на другите, а пренебрегва своите, макар и да са толкова прозрачни за останалите.

Е, стискаме ли си ръцете по този въпрос ?

No Comments Yet

Comments are closed