3 необичайни интериорни стила за кухнята ви

Имате желание за нова кухня? Писнало ви е от старата и искате да разнообразите дома си с нещо ново и крайно необичайно за последните години? Днес избрахме да ви представям няколко интериорни стила, в които да направите кухнята си, ако сте спрели на купуване на кухни по поръчка и имате желание да се отличавате от околните.

Арт деко

Арт деко стила е леко необичан за дизайн на кухни особено през последните няколко години. Този стил, появил се през 20-те години на миналия век се характеризира с ъглови, геометрични форми и не малко вертикални линии. Заедно с линейните декорации и геометрични мотиви, този стил се отличава с използването на екзотични материали, често с полирани и блестящи покрития. Цветовете, на които да се спрете тук трябва да са задължително в тон с цялата обстановка, а често се използват ярко и наситено жълто, червено, зелено, синьо и розово. Тук се препоръчва да включите и материали с хромирани, месингови или сребърни детайли.

Арт нуво

Този стил е предшествникът на арт декото и е бил изключително популярен в късния 19-ти и ранния 20-ти век. Това, което го отличава е използването на естествени линии, структури и форми в своя дизайн, особено извитите линии, които виждате върху цветя и растения. Този стил е изключително елегантен и деликатен, използвайки предимно стомана и желязо, символизирайки индустриалните революции, случващи се по онова време, керамични и стъклени предмети. Цветовете, които са характерни тук са пастелните, бяло, маслинено, кафяво, лилаво – предимно топли цветове.

Рококо

Стилът рококо се развива първо в декоративното изкуство и интериорния дизайн, а влиянието му по-късно се разпространява в архитектурата, скулптурата, театралния дизайн, живописта и музиката. Стилът рококо се характеризира със сложна орнаментика, асиметрични стойности, пастелна цветова палитра и извити или змиевидни линии.

В този стил предимно можете да видите нежни цветове, комбинирани със златисти елементи, както и луксозни материали като естествено дърво, елегантни материи (брокат, коприна, сатен, кадифе), стъкло и кристал, ковани метални елементи (бронз, месинг, мед и др.), естествена и изкуствена позлата. Задължително е изобилието от декоративни елементи, огледала и картини в масивни позлатени рамки, фигурки и кутии, антични часовници и кована канделабри. Тук могат да се забележат и митологични и еротични обекти.

No Comments Yet

Comments are closed